Én sem voltam híve a meditációnak, pontosabban nem próbáltam…korábban. Aztán – miután megismertem néhány gyakorlatot, mely segített az ellazulásban, önmagamhoz és ügyfeleimhez való kapcsolódásban, a szellemi és érzelmi nyugalmi állapot kialakulásában – rá kellett jöjjek, számomra is hasznos.

Stresszoldó, nyugtató hatása egy coaching során már az elején vagy menet közben is segítheti az előre haladást. Van most egy kedvencem, az ÉLEK meditáció (lásd képen mutatom az elemeit), melyet napi, heti rendszerességgel alkalmazok.

Kedvenc elemem a „Tele vagyok életerővel és energiával” (széttárt kar a képen). Hogy miért pont ez? Miért érzem úgy, hogy ez az elem áll legközelebb hozzám?

Hát ezért:

egy fantasztikus utazás részeként egy repülő úton néztem egy ausztrál kalandfilmet, címe Jungle.

A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi (Daniel Radcliffe alias Harry Potter) útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával Bolíviába utazott egy életre szóló kaland reményében. A fiatalok valóra vált álma azonban az út során igazi rémálommá vált, miután újdonsült túravezetőjük váratlanul magukra hagyta őket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telt az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen, ahol is Yossi már elszakadva barátaitól teljesen egyedül barangolt. Hetek elteltével teljesen legyendülve, halucinációkkal és a természettel küzdve sem adta fel, újra és újra talpra állt. Egy ilyen alkalommal felállt egy sziklára és (csendben) széttárta karjait, mintha azt mondaná: “Tele vagyok életerővel és energiával!”…majd “új erőre kapva”tovább indult.

A történet számára happyenddel zárult, keresésére indultak és megtalálták (miközben a környéket jól ismerők is azt mondták, hogy lehetetlen ennyi idő elteltével életben maradni a dzsungelben).

Magam is úgy élek, hogy bármilyen fáradtság, kimerültség, stresszhelyzet esetén is a pozitív látásmódom veszem elő, és ez szinte azonnal újabb erőt és energiát ad, mert…

…ÉLNI, IDŐBE TELIK!