• Legyen a család az első, ha akadnak megoldandó feladatok a sokat emlegetett munka-magánélet egyensúly megteremtésében, NE a családot igazítsd a munkához, hanem a munkavégzést alakítsd úgy, hogy a családi életed ne szenvedjen hátrányt emiatt! Soha nem önmagukban vezetnek az áhított boldogsághoz a munkahelyi sikerek, mert a boldogság kulcsa mindig otthon található!
  • Élj a mában, NE csak a jövőbe nézz, NE szalaszd el a pillanatot! NE pörögj 1000-rel, legyen üres helyed a naptárban elmélyülésre, gondolkodásra, élvezd ki a csendet, ez lesz a kreativitás és megújulás terepe.
  • Figyelj és hallgass másokra, nem kell mindenáron részedről is újabb információ özön (kapunk eleget minden irányból), figyelj mások értékes gondolataira is!
  • Legyél nyitott, érett és bízz magadban, azonban ha kell, legyél szerény, tedd félre az egódat, ne legyél tévedhetetlen! Tartózkodj a berögzült gondolkodástól (ebben – is – segítenek a naptáradban az üres helyek)!
  • NE félj nyílt beszélgetésektől és NE szigetelődj el, mert az egyszemélyi zsenialitás ritkán adatik meg! Az okosok (vezetők és nem vezetők egyaránt) támogatják és/vagy kezdeményezik a nyílt, konstruktív, előre mutató vitákat, nem lezárják vagy elfojtják azokat!
  • Heti rendszerességgel olvass könyvet, cikkeket! (vagy ilyen bejegyzéseket J) Az olvasás kikapcsol, élményt nyújt, de hasznot és új ismereteket is ad. Aki nem olvas, nem fejleszti magát „megszűnik vezető lenni”, de annak esélyétől is távolabb kerül!

„Kelj fel korán, hogy mielőbb elkezdhesd a munkát!

Tanulj jó dolgokat, és fogadj szót a bölcs embereknek!

Ez az a három dolog, amelyet soha az életben nem fogsz megbánni.”

(David C. Noonan)