Ismerj meg, ki is vagyok én!

Szegeden születtem, a nyolcvanas évek második felében kezdtem pályafutásom. Különböző munkaügyi és személyügyi képzések után egy Dale Carnegie személyiségfejlesztő kurzust végeztem. 1992 és 1996 között a Szegedi Tudományegyetem (korábban József Attila Tudományegyetem) Munkaügyi kapcsolatok szakán tanultam ki a szakmát. Az első évfolyamban voltam, akik az országban felsőfokú végzettséget szerezhettek HR szakirányon. (a helyi újság úgy írt rólunk, hogy “Diplomás munkaügyisek”)

Négy évre rá személyügyi szakközgazdász diplomát is szereztem a Budapesti Corvinus Egyetemen (korábbi Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem). 2006-ban két szakirányú oklevelem egy pénzügyi diplomával is kiegészítettem, melyet a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem.

Szem előtt tartom a kitűzött célt, ennek érdekében visszajelzem, milyen érzéseket, gondolatokat vált ki másokban.

Rendkívül és elsődlegesen fontos számomra a bizalom kialakítása és fenntartása, mert ez az alapja annak, hogy segíteni tudjak továbblépni. Ennek érdekében a titoktartás és az őszinteség elsődleges.

2018-ban rendszerszemléletű business-és management coach képesítést szereztem, ezzel a tudásommal is támogatok vezetőket, kollégákat.

HR szakvéleményem gyakran kikérik a különböző médiumok, így szerepeltem pl. a Klubrádió Humán Tőke című műsorában, olvashatták gondolataim a Világgazdaságban, a Manager magazinban, a Délmagyarországban, de felkértek már többször a Personal Hungary Szakkiállításon, s más HR konferenciákon, egyetemen való részvételre, előadásra is.

Angol és orosz nyelvet tanultam, ma ebből az angolt használom. Szabadidőmben szívesen sportolok (fitness, úszás), szeretek táncolni, utazni és kertészkedni is. Nős vagyok, öt gyermek édesapja és 4 unoka tatija.

Szakmai tapasztalatomról és munkásságomról az alábbi gombra kattintva olvashatsz.

Munkahelyek és munkakörök

1986 és 1989 között az Autóközlekedési Tanintézet oktatási előadójaként kezdtem Szegeden. 

1989 és 2001 között a Mol Rt.-nél munkaügyisként, személyügyisként, majd munkaerő-politikán és munkaügyi kapcsolatok területen dolgoztam Szegeden és Budapesten. 

2001 és 2003 között már újra Szegeden, a Petrolszerviz Kft.-nél HR szakértő-kontrollerként tevékenykedtem.

2004 és 2008 között a Medikémia Zrt. HR igazgatója, majd 

2009 és 2010 között a CE Glass HR igazgatója voltam. 

2010-ben csatlakoztam a Bonafarm Csoporthoz, mint az Élelmiszeripar HR vezetője (ma a Pick Szeged Zrt. HR vezetője). Feladatom a cégcsoport és a cégek elveinek, igényeinek és elvárásainak megfelelő HR rendszerek, kialakítása és működtetése több ezer főre. 

 

Vezetői tapasztalataim

Több, mint 30 éve dolgozom HR területen, végigjártam a ranglétrát az ügyintézőtől az igazgatói székig. Több, mint tíz évet dolgoztam multinacionális vállalatnál és egy kisebb kkv-s kitérő után ismét egy nagyvállalati csoport kötelékében irányítom a HR tevékenységet.

Több, mint 15 éves felsővezetői múlttal rendelkezem. A néhány száz főtől a több ezer munkavállalót foglalkozató cégeknél  számos projektet is vezettem, a konfliktuskezelés mindig is jelentős szerepet kapott pályafutásom során. Megoldás fókuszú szemléletemnek köszönhetően sikeresen vezettem és vezetek kölönböző szintű és összetételű tárgyalásokat, így például a munkavállalói-és érdekképviseleti szervezetekkel is. A cégeim és csapatom szükséglete szerint választom meg a vezetői stílusom. Kollégáimat és vezető társaimat mind szakmai, mind pedig személyes céljaik elérésében támogattam és támogatom. Visszajelzéseimet empatikusan, ugyanakkor kellő őszinteséggel fogalmazom meg, melynek szellemében nem feltétlenül azt hallja tárgyaló partnerem, amit szeretne, hanem azt, ami segít egy lépcsőfokkal feljebb fellépni.

Nem csak a sportolóknak van szüksége egy jó edzőre!

Milyen érdekes… a sportolóknál természetes, hogy a csúcsteljesítmény elérése érdekében edzőt fogadnak, de ugye nem csak a sportolók privilégiuma a csúcsteljesítmény?!

Írd meg nekem történeted, hol akadtál el és együtt megnézzük miben tudnék segíteni!